Bamboe lamp lasersnijden: nieuw materiaal verkennen

Bamboe lamp lasersnijden: nieuw materiaal verkennen

Ontdek de laser cut vlinderlamp van buigbaar 100% FSC bamboe multiplex

We hebben deze lamp ontworpen om de veelzijdigheid van ons nieuwste materiaal, bamboe multiplex, te verkennen. In dit artikel laten we je zien hoe we dit materiaal hebben ontdekt en waarom het zo perfect is voor lasersnijden. Lees verder en ontdek wat jij kunt creëren met buigbaar bamboe!

 

Hoe we bamboe multiplex ontdekten

Bamboe is al jaren een geliefd materiaal in ons Lasersheets-assortiment, voornamelijk in de vorm van side-pressed platen. Deze platen worden gemaakt door lange stroken bamboe samen te persen. Hoewel dit materiaal sterk is, geldt dat vooral over de lengte van de vezels. We merkten dat klanten bamboe gebruikten voor ontwerpen die soms te kwetsbaar waren, vooral wanneer de vezels dwars op het ontwerp liepen. Dit resulteerde vaak in breuken, wat natuurlijk zonde is!

Op zoek naar een betere oplossing voor zowel onze klanten als onszelf, stuitten we op een fabrikant die bamboe verwerkt tot multiplex. Door dunne lagen bamboe kruislings te verlijmen, ontstaat een extreem sterk en duurzaam materiaal. Dit type bamboe multiplex is nog vrij uniek en bijna nergens anders verkrijgbaar, maar voor lasersnijden is het ideaal.

Waarom bamboe multiplex perfect is voor lasersnijden

Bamboe multiplex heeft een aantal grote voordelen voor lasersnijden. Het belangrijkste voordeel is de homogeniteit van het materiaal in vergelijking met side-pressed bamboe. Side-pressed platen bevatten vaak dikke noesten, wat problematisch kan zijn bij lasersnijden. Een laserstraal gaat namelijk moeilijker door noesten heen, wat kan leiden tot mislukte producten – zonde van je tijd en materiaal.

In bamboe multiplex zijn de noesten echter veel dunner, slechts enkele tienden van een millimeter in plaats van de 5 mm bij side-pressed. Hierdoor is het materiaal veel homogener en dus veel geschikter voor nauwkeurig lasersnijden.

 

Meer weten over de duurzaamheid van bamboe?

Ons bamboe multiplex is 100% FSC-gecertificeerd. Wil je meer leren meer over de duurzame eigenschappen van dit materiaal bekijk dan de pagina van bamboe multiplex.

Hoe flexibel is dun bamboe multiplex?

Om de flexibiliteit van bamboe multiplex te testen, hebben we deze lamp ontworpen. Bamboe multiplex van 0,5 mm dik is buitengewoon flexibel – bijna te vergelijken met stug papier. Dankzij de kruislings verlijmde lagen breekt het niet gemakkelijk wanneer het gebogen wordt, wat het perfect maakt voor toepassingen waarbij flexibiliteit essentieel is.

 

Het ontwerp van de vlinderlamp

We wilden een lamp ontwerpen die de flexibiliteit van het 0,5 mm dikke bamboe optimaal benut. De vleugels van de lamp zijn losgesneden, wat ons de mogelijkheid gaf om te spelen met lichtinval en de buigbaarheid van het materiaal. Voor de achterplaat hebben we 5 mm dik bamboe multiplex gebruikt, wat een mooi contrast creëert tussen de verschillende diktes van hetzelfde materiaal.

Op deze foto's hebben we een draadloze LED-lamp gebruikt als lichtbron. Om een echte fitting te integreren, zouden we het ontwerp nog iets verder moeten doorontwikkelen.

 

Wat ga jij creëren met buigbaar bamboe multiplex?

Laat je inspireren door onze vlinderlamp en ontdek de talloze mogelijkheden van buigbaar bamboe multiplex. Of je nu een lamp, meubels of decoratieve objecten ontwerpt, dit veelzijdige materiaal biedt je eindeloze mogelijkheden.

Bekijk bamboe multiplex

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.