Laserboard van Lasersheets: wat is het en wat kun je ermee? - Lasersheets

Laserboard van Lasersheets: wat is het en wat kun je ermee?

Strak gesneden gebouwen, gedetailleerde vensters en prachtige hekwerken; dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je met laserboard en je lasersnijder kunt doen. Bij Lasersheets zijn we gek op dit materiaal, en niet alleen omdat het erg goed te lasersnijden en -graveren is. Je brengt de kleinste details aan en het materiaal blijft sterk, vertoont geen brandplekken rond de snijrand en vervormt niet door de hitte.

Laserboard – ook wel harsboard genoemd – is een ideaal materiaal voor de modelbouw, maar ook voor het maken van stencils of een overlay die je kunt buigen of verven.

Wij denken dat laserboard een prominente plek mag krijgen in jouw werkplaats. Hier lees je meer over de unieke kenmerken van dit materiaal, en over wat je ermee kunt doen als je een lasersnijder hebt.

Wat is laserboard?

Laserboard is een lichtgewicht en dun (0,5 mm of 0,9 mm) stuk karton, gedrenkt in hars. Door deze hars is het erg sterk en kan je er zelfs de kleinste details in aanbrengen zonder dat het afbreekt. De warmte van de lasersnijder vervormt het materiaal niet en veroorzaakt ook geen roetrandjes.

Om deze redenen is harsboard een ideaal materiaal voor gebruik in de modelbouw. Er is geen ander materiaal waarmee je dusdanige fijne details realiseert. Met laserboard maak je een gevel met gedetailleerde vensters en gegraveerde afgebrokkelde stenen, een koninklijke houten trap of een prachtige ommuurde voortuin voor je modelontwerp.

De kenmerken van laserboard

De mogelijkheden met harsboard in de modelbouw zijn groot. Dat komt voornamelijk door de unieke kenmerken van dit materiaal.

Het onderste lijstje geeft duidelijk aan hoe veelzijdig het is.

  • Laserboard is dun en lichtgewicht, maar toch erg sterk.
  • Het is flexibel en kan eventueel gebogen worden.
  • Je kunt laserboard verven en lijmen.
  • Het is een materiaal dat zowel gesneden als gegraveerd kan worden.
  • Er is geen ander materiaal waar je zulke fijne details in kan laseren.

Dit maak je met Laserboard

Het laserboard dat wij verkopen komt van PolyBAK en is uiteraard perfect te bewerken met de lasersnijder. Wat kan je ermee? 

1. Fijn graveren en snijden

Zoals al even aangegeven is harsboard erg sterk. Je gebruikt het voor het snijden van de meest gedetailleerde afbeeldingen. Dit kunnen onderdelen van je model zijn, maar ook een tekening die je zelf hebt gemaakt of een foto die je hebt bewerkt.

De blaadjes van bloemen worden perfect uitgesneden, je historische gevel krijgt ongekende details (tot haarlijntjes in de steentjes toe) en zelfs de voelsprieten en pootjes van insecten blijven intact.

2. Stencils

Laserboard is ook een prima materiaal om te gebruiken voor het maken van stencils. Stencils gebruik je voor het aanbrengen van afbeeldingen of teksten op muren en voorwerpen. Het is ideaal voor het keer op keer aanbrengen van een logo, bijvoorbeeld. Lasersnij een stencil uit Laserboard waarmee je je eigen logo op al je producten kunt spuiten.

Het voordeel van stencils is dat ze opnieuw te gebruiken zijn. Door meerdere stencils te gebruiken maak je een afbeelding met verschillende laagjes en kleuren.

3. Een overlay voor je eindproduct

Ons PolyBAK laserboard wordt ook veel gebruikt als overlay op een ander materiaal. Het is gemakkelijk te verven, te buigen en te lijmen. Graveer een afbeelding in het laserboard en plaats het op de voorkant van een kastje, op een meubelstuk of lampenkap of op een ander voorwerp dat je hebt gemaakt.

Laserboard van Lasersheets

Laserboard bij Lasersheets

Wij vinden laserboard een fantastisch materiaal voor de lasersnijder en bieden het dan ook aan voor iedereen die hiervan wil profiteren. Ons PolyBAK laserboard wordt veel gekocht door modelbouwers en hobbyisten. Daarom verkopen we het ook in kleinere pakketten die gewoon met PostNL worden afgeleverd. Voor grootverbruikers bieden we pallets aan.

Heb je nog vragen over laserboard? Wij hebben met Lasersheets (en dochterbedrijf Snijlab) al meer dan 12 jaar ervaring in het gebruiken en verkopen van lasermaterialen. Laserboard behoort tot onze favorieten. Neem dus contact met ons op, zodat we samen kunnen brainstormen en jou het beste materiaal kunnen aanraden voor je volgende lasersnij project.

Bekijk Laserboard

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.